Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2012 17:20 - Време за мъже - the Ultimate edittion
Автор: manuelche Категория: Забавление   
Прочетен: 5444 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Уж си бях наложила вето да пиша излияния тип Кари Брадшоу wannabe. Уж.
Но какво правиш, когато около теб се случват по около три сватби в секунда? А ти не наричаш настоящата си тръпка със собственото му име, а с модела на колата, която кара. Понеже ти му знаеш името, но не би трябвало да му знаеш името, понеже официално си говорите единствено за кафето от кафе-машината в офиса. И де факто му знаеш името от приятел на приятел на приятел във Фейсбук.
Сещате ли се как масово ни се натрапва как обществото е в "морална криза", как сме изоставили идеалите си, как човечеството претърпява провал и прочее? Това са пълни простотии! Това е като да ви обяснявам, че Сънчо наистина го има и кръжи над сградата на БНТ със синя перелина на звездички. Все едно да кажа, че няма добра реколта от царевица, понеже Парис Хилтън ползва неподходяшо тоалетно мляко.
Знаете ли кога ще се решат тия ми ти чутовни колебания с моралния упадък, емоционалните кризи и екзистенциалните колебания? Ще се решат когато всеки започне да казва шибаната истина. Направо, без мрънкания, намеци и куртоазия. Когато всички престанат да се държат като актьори от Народния и като герои в "Опасни игри" на Лакло. Когато всички излязат от филма "Cruel intentions" и слязат на земята, която, с малко усилия, не е толкова cruel. 
В момента почти всеки необвързан е в трети сезон, осемнайста серия, на собствения си сериал. За фон вървят сватби, годежи, "Бяла роза" и "I will always love you" на Уитни (или друга култова романтика). А ти на този идиличен фон се занимаваш с индивиди, достойни за Animal Planet, категория "Поведенчески изменения". Като капак обикновено ти си виновен/ виновна, защото, видиш ли, на-то-вар-ваш отсрещната страна. Въпреки че по учебник отсрещната страна страда от фобии, свързани с близост с противоположния пол. Единственото утешение е, че обикновено подобна фауна си намира майсторите и най-накрая свършва в ролята на домашна кастрирана котка, спяща по 27 часа на ден. Как няма да натоварваш, като се занимаваш с хора, натоварени по природа?
Убедена съм, че в скоро време ще се появи нов раздел в психологията и психоанализата, който ще се занимава изключително с необвързани индивиди и тъпаците, на които те се натъкват. Защото пътьом с болезнената си откровеност плюс почти непоправим оптимизъм ти ще станеш натоварващ/ а, досаден/ а, неприятен/ а за 98% от мъжете/ жените, които виждаш. Защото те не обичат откровеност - това за тях е грях, равносилен на това да изтрещиш лаптопа им в пода и да изтанцуваш молебен за дъжд отгоре. Честността, както се оказва в съвременния ни свят, е грешка Номер Едно. Поведението на сива мишка е далеч по-приемливо. Най-добре ще е да откриеш директна връзка с Дейвид Копърфийлд и да се научиш да си невидим/ а. Да не натоварваш, не за друго. Или да си бацаш по "Правилата". Не се обаждай три дена, не прави секс с него/ нея поне 95896868768689686960690 месеца, не показвай, че го/ я харесваш, ако ще и да ти завират клечки под ноктите. Бъди гранитна статуя без емоции и мнение и си в играта.
Каквото и да си говорим, най-накрая пак ще седим и ще се чудим къде сбъркахме...



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: manuelche
Категория: Забавление
Прочетен: 248425
Постинги: 53
Коментари: 103
Гласове: 249
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031