Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2015 19:17 - Русия от няколко години е планирала война срещу Украйна (+ прекрасно видео!)
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 5029 Коментари: 0 Гласове:
17

Последна промяна: 22.09.2015 14:04


Фактите, потвърждаващи това, вече се нареждат в една стройна логическа редица. Особено ако човек е следил отблизо не толкова риториката и действията на кремълския неадекватен фюрер, а това, което става в самата Украйна.

Подготовката за войната беше започната на информационния фронт. Всеки, който е следил отблизо коментарите по украински сайтове и форуми, както и постовете в социалните мрежи, е забелязал някъде от 2011 - 2012 г. неимоверното засилване на антиукраинската пропаганда и истерия, в която от километър си личаха спуснатите опорни точки.

Естествено,това продължава и в момента, като последната мода е създаването на уж украински профили, които пишат на уж украински език :) Без да се отчита, разбира се, фактът, за който писах в края на един друг пост - всеки украинец може да разбере кога това, което му поднасят като украински пост/коментар, е буквален превод от руски /с гугъл-преводач - големи смешки се срещат :)/.

Един огромен медия проект като Russia Today не се създава за няколко дни и дори за няколко месеца. Както и разните рашистки пропагандистки канали - най-вече, разбира се, LiveNews, чиито "кореспонденти" толкова удачно винаги се оказват след броени минути на мястото на всеки взрив, където и да е станал, че на човек наистина му става интересно какви точно са офицерските звания на тези "журналисти" и откъде имат предварителна информация къде ще се взриви нещо, за да са там веднага, което чисто физически и като време за придвижване не винаги е възможно.  

Пак по същото време в риториката на украинските власти започна да се появява думата "фашисти" - за всеки, недоволен от властта. Идеята с времето беше развита (или просто извадена от шкафа на съветската агитация и пропаганда и поизтупана от праха) до "бандеро-фашисти". Подкрепяни от кого? От Америка, естествено!

По времето на янукович имаше два "мини-майдана", които останаха незабелязани от световната общественост. Първият - срещу новия данъчен кодекс (събра в центъра на Киев главно бизнесмени) и вторият - срещу обявяването на руския език за втори държавен, когато имаше пак димки, ранени, арестувани и осъдени.
Тези събития е трябвало да подскажат на избягалия през февруари 2014 г. янукович, че украинците продължават да са далеч от едно послушно овче стадо, което би преглътнало кротко всичко, което му стоварят на главата самозабравилите се кремълски марионетки. Но не би.

Едно отклонение (понеже стана дума за руския език). Мечтая си за времето, когато българските рашисти или просто чули-недочули папагали ще престанат с воплите, че в Украйна половината население било руснаци, които били подложени на насилствена украинизация.
Според резултатите от последното преброяване от 2001 г. руснаците в Украйна са 8 334 100 души = 17,3% от населението на страната. 
През 1989 г. са били 22,1%.
Ако днес се направи преброяване, ще са по-малко и от 17%. Защо? Благодарение на споменатия вече фюрер, който неимоверно сплоти нацията и накара сума ти хора, за които народността нямаше голямо значение и/или се определяха като руснаци, да се почувстват и да започнат да се самоопределят като украинци (дори и с родители етнически руснаци).
(Само едно малко доказателство - снимките от тотално рускоезичния Днепропетровск, в който буквално до преди година едва ли имаше много украински патриоти, готови да помагат на украинската армия срещу рашистката паплач.)

А, и понеже стана дума за 
българските рашисти :) - абе на тия хора от кога не са им обновявали опорните точки? Дори кремъл вече отдавна не нарича официалните украински власти хунта - нашичките си карат по инерция. По какви ли долнопробни рашистки пропагандистки клишета се равняват? Или си получават опорните точки от някакъв Мухосранск, който е също толкова безнадеждно изостанал дори и от кремълската шизофренична реалност? 

В руската социална мрежа "Вконтакте" има група "Донецкая республика".
В един от албумите на групата има снимки с вече добре известния черно-синьо-червен флаг на недоразумението ДъНъРъ. Нищо странно предвид названието на групата.
Нюансът е, че снимките са качени на 12 август 2009 година.
И на фона на това знаме младежите (и не само младежи) не играят шах и не свирят на цигулки. 
Албумът се казва "Тренировъчен лагер за ръководния състав".

image

image

image

image

image
Портретът е на Степан Бандера. Верно казват: колко трябва да си бръкнал в здравето на враговете си, че да продължават да стрелят по теб 50 години след като са те убили.


image


--------------------------------------------------------------------
За видеото най-отдолу на този пост.
Видеото е снимано и е качено през 2012 година.
Повтарям: 2012 година.
Картинка от бъдещето - от 2015 г.
Защо точно 2015?
Следващите президентски избори в Украйна.
На които непременно щеше да "победи" янукович.
И което украинците нямаше да преглътнат по никакъв начин. (Което е било ясно на кремлядите и вероятно са си представяли някаква втора "Оранжева революция").
Защо украинците нямаше да го преглътнат? Ами защото и така едва дишаха при янукович... Защото дори олигарсите взеха да се чувстват неуютно... Защото целият бизнес в държавата (буквално целият) за 4 години беше вече 
почти напълно съсредоточен в ръцете на "семейството" (на янукович), а законите на донецката мафия бяха започнали да господстват на територията на цяла Украйна. Мафия, корупция, отнети фирми и заводи, убити непослушни бизнесмени... "Семейството" беше сложило свои надзиратели (така наречените "смотрящие") във всяка областна управа, във всяко министерство и институция.
Не случайно на един от най-големите лозунги на Майдана, опънат върху една от барикадите, пишеше "РАЗБЕРЕТЕ НИ. ПИСНА НИ!"
image


Посланието на филмчето: кротувайте, овце, да не стане страшно. Не ви трябва тоя ЕС, идвайте при нас в Евразийския съюз, да видите какво е щастие!
А ако тръгнете срещу волята на "големия брат" - това ви чака.

Кремълският фюрер определено е бил подведен от информаторите си. Които вероятно са го убеждавали, че украинците, които наистина искат една независима Украйна, са само някъде край границата с Полша. А всички останали области ще клекнат пред страшната мощ на рашистката армия или ще излизат с хляб и сол и ще хвърлят цветя по рашистките танкове. Да, ама не. Информаторите 1) или нарочно са го подвели, 2) или са просто кретени. Ако е разчитал на дебила-рецидивист янукович и обкръжението му - определено вторият вариант.
Като резултат - нещо стана не както трябва - не според плановете на кремъл и не през 2015.






Гласувай:
19



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307660
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.