Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2011 23:27 - Една красива градина.
Автор: svetaemoi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1070 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 03.01.2011 23:28


Копирах това от блога на  utremer
Ще се радвам да има повече привърженици!
02.01 15:50 - Farmville VS истинска градина Автор: utremer Категория: Лични дневници   image
Прочетен: 131 Коментари: 3 Гласове: 4
Последна промяна: 02.01 16:01

 
Колко от вас имат фейсбук профил? А колко от вас играят на на farmville? Като знам отговора, май по-правилно е да питам колко не играят. Всеки има по някоя малка и мръсна тайна, може би вашата е плевенето на виртуалната нива и доенето на овцете, също толкова нереални. Дали не изтръпвате при съобщението: “Sultanka found lost baby pig. Oh, no!”  И вместо както подобава да преборите прасенцето в печен вид и обилно полято с Alicante Bouchи & Merlot на Telish например (както правя в момента), вие с умиление го прибирате във фермата си…
Аз обаче ви предлагам една истинска градина. Една българска градина. Градината на Христо Йорданов. В нея не тябва да плевите и орете нищо виртуално, там цветята са истински. Както е правдиво и това:
Христо е градинар. И е готин човек. Не знам какъв градинар е, но по-важното за мен е че го харесах отведнъж. Отношение, с което могат да се похвалят твърде малко люде. Та Христо иска да направи българска градина. И то не къде да е, ами на Кралското градинско изложение  Hampton Court Palace Fwower Show. Ако това се случи, то той ще е първият представител от Източна Европа на изложението. И не само ….
Концепцията на Ицо ме зариби веднага и ще ви кажа защо. Тя всъщност е много проста, директна и ясна. С участието си той иска да покаже че колкото и да е малка, България не е само международен код 359, евтина дестинация и Бербатов. Затова е решил да:
- сложи 359 керамични сакции с български цветя на полощ 35.9 кв.м. Символиката е повече от очевидна, да не губим време.
- тези цветя да носят българския не дух, а дъх. Както са описани в „ Изворът на Белоногата” на Славейков. Ако не сте чели поемата, благодаря ви за вниманието.
- не предлага милозливи и псевдофиланторпски каузи. Той просто иска да каже, че ни има, че не сме най-тъжното място на тая земя, мамка му. И че красотата може да започва именно от България.
Тези от вас, които са чели някои от нещата тук знаят, че аз не обичам каузите – нито „Не сте сами”, нито „Българската Коледа”. За мен кауза пер дута е дори и Македония. Обаче …. Влезте на www359garden.net и отделете десетина минути за четене. После с чиста съвест си надойте виртуалните овце или си засадете фармвилския арпаджик, маракуя или лайкучка. Това не е кауза, това една адски оригинална идея, която си заслужава да бъде реализирана. И то реализирана по най –обикновения и антипопулистки начин. Да, става дума за финансово подпомагане. И да, отново има СМС-и. Само че тук става дума за цветя, не за сираци. Цветята няма да ви благодарят, не можете да ги поставите до Ани Салич или Жоро Мамалев, Тити Папазов няма да се просълзи за тях. Обаче тези цветя могат да направят нещо друго, защо не и също толкова добро. Те ви дават възможност да кажете: „Ей, ето ни. И нас ни има, вижте ни англичани и европейци. България не е само Бербатов, и ние сме българи”.
Няма нашенец, колкото и да е лицемерен, който не трепва, когато Бербо пронизва вратата и английският коментатор крещи името му. Няма българин, който не се гордее с него. Ето ви възможност да накарате Бербатов да се гордее с вас. Да се гордее, че идва от оная малка държава с код 359.   P.S.Запознах се с Ицо преди два часа. И се убедих, че си заслужава да застана до него и до идеята му. Тя е една простичка идея, не е кауза, не е медийно шоу. Затова и се надявам да успее.... А сега да оплевим градините си – виртуални и истински. Че е важно какво цвете ще поникне там.
пп.Успех Ицо!!!



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. demar - Струва си!
09.01.2011 17:19
Успех !
цитирай
2. svetaemoi - Благодаря,Демар!
09.01.2011 17:39
Искрено вярвам в успеха им!:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svetaemoi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 653411
Постинги: 375
Коментари: 1325
Гласове: 5030
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031